Organizujemo međunarodne naturističke Igre bez granice 2024 na Adi Bojani u Crnoj Gori

Oznake Ada Bojana Crna Gora plaža sunčanje more


Idemo da se igramo, naturistički naravno! Uz sunce, pesak i more, gotovo savršen spoj, sprovešćemo vas kroz niz urnebesnih igara koji će vam izmamiti osmeh na licu, potstaći takmičarski duh i pre svega razonoditi. Dajte sebi produženi vikend (aktivnog) odmora, upoznajte, družite i takmičite se sa naturistima iz cele Evrope.

Ako ste se nekada pitali kako je to igrati se apsolutno bez odeće, ovo je odlična prilika da to lično i saznate. I to u prijateljskom okruženju svima veoma dobro poznate i omiljene letnje destinacije Ade Bojane u Crnoj Gori. Letnju sezonu 2024. otvaramo poslednjeg vikenda juna meseca tekuće godine nesvakidašnjim naturističkim Igrama bez granica. Prošlogodišnje igre povodom 50 godina Ade Bojane su bile uvertira, a ovogodišnje pokazatelj da su prve opravdale očekivanja.

Naturistička organizacija Srbije uz podršku Međunarodne naturističke organizacije (INF-FNI), čiji je punopravni član, sa ciljem promocije naturizma, međunarodne federacije i Ade Bojane kao destinacije, organizuje druge po redu naturističke Igre bez granica u najpoznatijem nudističkom naselju u Evropi Ada Bojana, Crna Gora, od 27. do 30. juna 2024. godine.

Nudistički centar Ada Bojana nalazi se na „rajskom ostrvu” okružen netaknutom prirodom, 15km udaljen od Ulcinja, 35km od železničke stanice Bar i 75km od aerodroma Podgorica. Ostrvo na kom se nalazi nudistički centar je u obliku trougla – sa dve strane ga zapljuskuje reka, a sa jedne Jadransko more koje pravi 3km dugu peščanu plažu. Daleko od ulične buke i gradske vreve, u okruženju čiste lepote prirode, okićena mediteranskim rastinjem, Ada Bojana je mesto u koje se posetilac obično zaljubi pri prvom dolasku.

Crna Gora se nalazi u srednjeevropskoj vremenskoj zoni (GMT+1). Zvanična valuta je euro.

ONLINE REZERVACIJA

Cenovnik za sobe na bazi polupansiona sa sopstvenim prevozom

noći3
prijava/odjava27.06-30.06
Soba Tip A po osobi121
Soba Tip A deca 2-10 godina
85
Jednokrevetna soba Tip A184
Soba Tip L po osobi142
Soba Tip L deca 2-10 godina100
Jednokrevetna soba Tip L218

Cenovnik za auto kamp

Osoba
13.5
Deca 4-12 godina
6.8
Šator
13.5
Automobil
9.5
Karavan
13.5
Motorcikl
6.8
Kamper/autobus
17.7
Struja
8.1
Frižider
8.1

Cene aranžmana po osobi u evrima.

Plaćanje u zemlji je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

Više informacija o smeštaju možete pogledati na internet prezentaciji Ulcinjske rivijere https://ulcinjska-rivijera.com/sr/pocetna/#Accomodation.

Cene su date u evrima na bazi polupansiona po osobi za aranžman od tri noći.

Doručak i večera su na bazi švedskog stola.

SOBE: Za decu do 2 godine starosti boravak je besplatan.

SOBE: Iskazane cene za decu do 10 godina starosti su za zaseban ležaj.

AUTO KAMP: Za decu do 4 godine starosti boravak je besplatan.

Za decu važe uslovi iz osnovnog individualnog cenovnika.

Sve sobe su bez pogleda na more.

U cenu nisu uračunati boravišna taksa i osiguranje koje iznose 1,50 eura po osobi dnevno.

Moguć je dolazak i odlazak van navedenih termina, informacija na upit.

Moguća je organizacija transfera Aerodrom Podgovrica - Ada Bojana i železnička stanica Bar - Ada Bojana, informacija na upit.

Moguća je organizacija organizovanog prevoza Beograd - Ada Bojana - Beograd.

Celo naselje sa svim sadržajima je namenjen isključivo naturistima. U celom objektu važi opšti naturistički bonton.

Učešće u Igrama bez granica je besplatno.

Učešće u Igrama mogu da uzmu svi bez obzira na članstvo u Organizaciji. Učešće u Igrama mogu da uzmu i svi gosti nudističkog naselja Ada Bojana u momentu održavanja istih.

ONLINE REZERVACIJA

Program Igara bez granica

danprogram
četvrtak, 27.06.16.00 Otvaranje Igara bez granica
21.00 Zajedničko veče upoznavanja
petak, 28.0610.00 IGRE: 1. PRAVLJENJE KULA OD PESKA / 2. MOKRE VODONOŠE
16.00 IGRE: 3. VODENA KOŠARKA / 4. VODENA ŠTAFETA
21.00 Takmičarsko veče - karaoke
subota, 29.06.10.00 Izlet brodom oko Ade Bojane
16.00 IGRE: 5. KELNERI / 6. UHVATI AJKULU
21.00 Zatvaranje Igara bez granica / proglašenje pobednika
nedelja, 30.06. (opciono)10.00 Drugi Izlet

Igre na naturističkim IGRAMA ZA IGRE BEZ GRANICA 2024.

PRAVLJENJE KULA OD PESKA
U takmičenju učestvuje 6 članova ekipe. Opremu za takmičenje čine jedna dečija kofica i 6 plastičnih flaša od 1,5 ili 2 litra i veća količina kartona koji se stavlja između slojeva (oprema je ista za svaku ekipu). Igra traje 5 minuta po ekipi. Zadatak ekipe je da naprave što više kula, tako što pesak pune u koficu, zaliju vodom i sabiju da se učvrsti, a onda izvrnu koficu i naprave kulu. Potrebno je napraviti što više kula u što kraćem vremenu ali takmičari sami biraju da li će kule zidati u jednom dva ili tri reda. Kule u prvom redu nose po 2 boda po celoj kuli (kula je cela ako je 80% čitava po proceni sudije), kule u drugom redu nose po 10 poena po kuli, a u trećem redu nose 20 poena po kuli. Kule u višim redovima se mogu postavljati isključivo na tri prethodne kule postavljene u trougao. Na po tri kule se postavlja jedan karton, kako bi na njega mogla da se postavi kula u višem redu. Plasman se određuje na osnovu broja poena za podignute kule. Igrači u ovoj igri nastupaju nagi, a po dogovoru mogu imati kape ako je jako sunce i papuče zbog vrućeg peska.

MOKRE VODONOŠE
Jedna ekipa se takmiči u štafetnom prenošenju vode kroz poligon, a pripadnici svih ostalih ekipa čine ometače, čiji je posao da ometaju takmičare koji prenose vodu tako što ih polivaju vodom. Voda se prenosi od igrača do igrača presipanjem iz flaše u flašu, a ometači ih polivaju vodom koju pune u posude i mogu ih dopunjavati u toku igre. Svaki od igrača koji prenose vodu prolazi kroz niz prepreka do sledećeg igrača i preliva vodu iz svoje u njegovu flašu sve dok ne stigne do šestog igrača koji, nakon prolaska prepreka, puni vodu u kantu – menzuru. Igra traje 5 minuta, a prenosioci mogu više puta da prole kroz poligon i da donose dodatnu vodu. Igrači u ovoj igri nastupaju nagi.

VODENA KOŠARKA
U igri učestvuje 6 igrača po jednom timu. U zavisnosti od broja timova igra svako sa svakim ili se, ako postoje više timova, igra turnir, a protivnici se određuju žrebom. Teren za igru je veličine 10x5 metara približno. Na dužim krajevima na sredini linije usidrena su dva koša (korpa ili guma koja pluta na vodi a fiksirana je za podlogu konopcem i kamenom, da ne može da otplovi). Pravila su slična kao u košarci samo nema vođenja lopte ali nema ni nošenja lopte, lopta se samo može gurati po vodi, igrači mogu plivati ili trčati kroz vodu. Hvatanje lopte je dozvoljeno samo prilikom dodavanja saigraču, otimanja lopte protivniku ili šutiranja u koš. Ne postoje šutevi za 3 poena i svaki pogodak je 1 poen. Slobodnih bacanja je uvek 2 sa udaljenosti od 3 metra. Igra traje 2 puta po 3 minuta. Na poluvremenu se menjaju strane. Svaku utakmicu sude 6 igrača iz tima, koji ne igra, od kojih su tri u terenu po jedan na svakom košu, koji broji pogotke i jedan, koji je merač vremena. Prekršajem se smatra svaki namerni kontakt sa protivnikom, svako nošenje lopte ili nedolično i nesportsko ponašanje i svaki se kažnjava slobodnim bacanjima. Vreme bacanja ne ulazi u vreme igre, kao ni svaki prekid usled bilo kojih okolnosti. Ako se takmičenje sprovodi u ligaškom sistemu onda pobeda nosi 3 boda, remi nosi 1, a u slučaju istog broja bodova na konačnoj tabeli plasman određuje bolja koš razlika. Pri turnirskom igranju u slučaju nerešenog rezultata izvode se slobodna bacanja u seriji po principu jedan za drugim dok se ne izređaju svih 6 iz oba tima. Ako i tad ne bude pobednika slobodna bacanja izvode se naizmenično dok neko ne promaši ali se nakon svakog kruga linija bacanja udaljava za 1 metar. Učesnici se takmiče nagi u ovoj igri.

VODENA ŠTAFETA
Učestvuje svih 6 igrača koji prenose štafetu od jednog do drugog ili od para do para savlađujući razne zadatke iz oblasti kretanja po pesku, po vodi i kombinovano, a koje je otežano na razne načine, kao na primer: vezane ruke, vezane noge, vezane oči, hodanje na rukama, skakanje u džaku, trčanje kroz vodu i sl.) Plasman se određuje na osnovu postignutog vremena a za svaku grešku i mora da se ponovi deo trase ili se dobijaju kaznene sekunde. I u ovoj igri ništa od odeće ili obuće nije dozvoljeno.

KELNERI
Učestvuje svih 6 igrača koji prenose štafetu od jednog do drugog. Štafeta je košarkaška lopta na poslužavniku koja se prenosi od obale kroz vodu do markirne bove oko koje se obilazi i zatim se ponovo vraća na početni položaj, gde je preuzima novi igrač tog tima. Ako lopta padne sa poslužavnika dodavač iz tima je donosi i ponovo postavlja na poslužavnik koji drži trenutni nosilac štafete ukopan u mestu onog trenutka kada je lopta pala sa poslužavnika. Pad lopte označava sudija pištaljkom, kao i nastavak nošenja štafete posle ponovnog nameštanja lopte na poslužavnik. Dodavač ne sme da krene da pokupi i namesti loptu dok sudija ne oglasi pad lopte. Nosilac štafete ne sme da krene dalje dok sudija ne da znak pištaljkom, što potvrđuje da je lopta ispravno postavljena na poslužavnik. Meri se vreme za koje tim sa svih svojih 6 igrača pređe zadanu trasu – najkraće vreme pobeđuje. Merenje vremena se ne zaustavlja. Najbolje bi bilo da drugi sudija na startu samo meri vreme. Ukoliko lopta padne prilikom izmene u štafeti takođe se primenjuje isto pravilo kao i kad lopta padne bilo gde na trasi. Nosilac štafete ne sme da loptu pridržava telom, tj. da poslužavnik drži blizu tela. Teža varijanta ove igre je da se poslužavnik sa loptom drži iznad glave. Poželjno je da se ova igra izvodi kada ima „pristojnih“ talasa, kako bi sve bilo zanimljivije. U ovoj igri ništa od odeće ili obuće nije dozvoljeno osim kapa i naočara za sunce.

UHVATI AJKULU

Učestvuje svih 6 igrača nekog tima. Između dve bove je rastojanje oko 20m i rastegnut je konopac. Neposredno iza konopca se nalaze svih 6 igrača jednog tima u vodi iznad pojasa koji formiraju lanac i drže se za ruke, a okrenuti su prema obali. Ispred konopca sa obale kreće jedan igrač protivničkog tima (ajkula) koji ima 5 minuta da prođe ovu barijeru od konopca, a da ga pri tome „živi lanac“ protivničkog tima ne uhvati. Ovo mora da pokuša svaki igrač protivničkog tima. Kasnije se menjaju uloge timova. „Ajkula“ može da trči, hoda, pliva ili roni. Lanac ne sme da se prekida, tj. mora uvek da postoji veza sa susednom karikom u lancu preko ruku. Pobeđuje onaj tim koji ima veći broj „ajkula“ koje su se probile izvan barijere. „Ajkula“ mora da probije barijeru samo između te dve bove. U ovoj igri ništa od odeće ili obuće nije dozvoljeno osim kapa i naočara za sunce.

ONLINE REZERVACIJA

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem NOS telefona +381 64 90 16 213 ili elektronske pošte office@nos.org.rs.

Informativna služba Naturističke organizacije Srbije

Komentari (0)

Srodni tekstovi

18.02.2024.

Susret naturista Južne Evrope 2024 - Portus, Španija

XIV susret naturista Južne Evrope,održače se od subote 21. do nedelje 29. septembra 2024. godine. Rezervišite ove dane za svoj odmor u 2024.…

Pročitaj više

18.02.2024.

Sportske igre Alpe-Adria 2024 u Istri, Hrvatska

Solaris Camping Resort je odmaralište za naturiste i ljubitelje prirode. Smešten na jadranskoj obali prekrasnog poluostrva Istre, lokacija nudi lak…

Pročitaj više

18.02.2024.

Okupljanje mladih (ENY Spring Gathering) 2024 u Holandiji

Ove godine idemo severno od Antverpena na INF-FNI Evropski naturistički omladinski skup od 9. do 12. maja 2024. Ne samo da imamo razne aktivnosti u…

Pročitaj više

27.01.2024.

EveryBody naturistički festival u Ujedinjenom Kraljestvu

EveryBody je slava svega Golog i uključuje živu muziku, lude aktivnosti, diskusije i radionice, fitnes i velnes, veliki Goli izlet u lokalni vodeni…

Pročitaj više

Poslednji tekstovi

Zatvaramo zimsku sezonu 2023/24 u City Code Spa u Zemunu Novosti

17.05.2024.

Zatvaramo zimsku sezonu 2023/24 u City Code Spa u Zemunu

Dragi verni članovi i prijatelji, Redovni naturistički spa termini, sredom i subotom, nakon…

Pročitaj više
Raspored termina za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika Novosti

30.04.2024.

Raspored termina za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika

Obaveštavamo sve posetioce naturističkih spa termina sredom i subotom u centru City Code Spa u…

Pročitaj više
Naturistički Maskembal Blog

31.03.2024.

Naturistički Maskembal

Kao i mnogo puta do sada, vaša Naturistička organizacija Srbije ponovo iznenađuje novim…

Pročitaj više
Nove cene spa termina sredom i subotom u City Code Spa od 23. marta Novosti

16.03.2024.

Nove cene spa termina sredom i subotom u City Code Spa od 23. marta

Obaveštavamo sve posetioce naturističkih spa termina sredom i subotom u centru City Code Spa u…

Pročitaj više
Top