Nagi fitnes

Oznake teretana fitnes tegovi sprave strunjača gimnastika sklekovi trbušnjaci zgibovi nudisti naked fitness fitnes beograd teretana beograd naked gym


Dragi vežbači joge i fitnesa i svi zainteresovani, usled usklađivanja termina navedenih programa sa novim terminima velnesa i spa i prilagođavanja prostora, programi joge i fitnesa promeniće lokaciju i termine. Veoma brzo objavićemo gde i kada se nastavljaju. Pratite nas. Do tada se ovi programi privremeno neće održavati. Hvala na razumevanju.

Svi znamo koliko je fizička aktivnost zdrava. Objedinite to sa naturizmom kao životnim stilom i dobijamo nagi fitnes, bavljenje fitnesom i treniranje u teretani bez odeće. Nagi fitnes (Naked fitness & Gym - Goli fitnes) termini su zamišljeni kao funkcionalni treninzi sa ciljem da omoguće svim ljudima, bez obzira na pol, godište ili da li su u trenažnom procesu, uslove za rešavanje fizičkih i uopšte zdravstvenih problema ili samo da unaprede postojeće stanje. Sala je opremljena sa spravama iz teretane, tegovima, strunjačama i ostalim fitnes rekvizitima koji pokrivaju rad na svim mišićnim grupama kompletnog tela i mogu da rešavaju određene zdravstvene probleme, estetiku tela i stres. Omogućen je samostalan rad ali i individualni i grupni rad sa profesionalnim fitnes i bodybuilding trenerima.

Termini treninga su:

 • utorkom od 21 do 23 časova
 • subotom od 17 do 19 časova

Cene treninga su:

 • 600 RSD - članovi NOS; studenti uz važeću studentsku legitimaciju ili indeks;
 • 400 RSD - članovi NOS od 18 do 28 godina; deca (uz pratnju roditelja ili staratelja) od 14 do 18 godina;
 • besplatno - deca (uz pratnju roditelja ili staratelja) do 14 godina;
 • 1.200 RSD - gosti;
 • 3,900 RSD - mesečna karta, , važi samo za članove.

Sala se nalazi na Banovom brdu, Lješka 9 (SD Partizan), u neposrednoj blizini GO Čukarica. Objekat poseduje i svlačionice i tuševe.

O Fitnesu

Telesna kondicija je stanje zdravlja i blagostanja, tačnije sposobnost bavljenja aspektima sporta, zanimanja i svakodnevnih aktivnosti. Telesna kondicija postiže se pravilnom ishranom, umerenim ili napornim fizičkim vežbanjem i  dovoljnim odmorom. Fitnes se definiše kao kvalitet ili stanje kondicije.  Savremena definicija fitnesa opisuje sposobnost osobe ili grupe da obavlja određenu funkciju ili holistička definicija prilagodljivosti ljudi da se nosi sa različitim situacijama. Što se tiče specifične funkcije, kondicija se pripisuje osobama koje poseduju značajnu aerobnu ili anaerobnu sposobnost, tj. izdržljivost ili snagu. Dobro zaokružen fitnes program poboljšava osobu u svim aspektima fitnesa u poređenju sa vežbanjem samo jednog, kao što je samo kardio / respiratorna izdržljivost ili samo trening s tegovima.

Sveobuhvatni fitnes program prilagođen pojedincu obično se usresređuje na jednu ili više specifičnih veština, i dobne ili zdravstvene potrebe, poput zdravlja kostiju. Mnogi izvori takođe navode mentalno, socijalno i emocionalno zdravlje kao važan deo ukupne kondicije. To se često u udžbenicima predstavlja kao trougao sastavljen od tri tačke koje predstavljaju fizičku, emocionalnu i mentalnu kondiciju. Telesna kondicija takođe može sprečiti ili lečiti mnoga hronična zdravstvena stanja uzrokovana nezdravim načinom života ili starenjem. Vežbanje takođe može pomoći nekim ljudima da spavaju bolje i možda ublažiti neke poremećaje raspoloženja.

Razvojno istraživanje pokazalo je da su mnoge prednosti vežbanja posredovane ulogom skeletnih mišića kao endokrinog organa. To jest, mišići koji se bave kontrakcijom oslobađaju više supstanci poznatih kao miokini, koji postiču rast novog tkiva, obnavljanje tkiva i razne protuupalne funkcije, što zauzvrat smanjuje rizik od razvoja različitih upalnih bolesti.

Smernice o telesnim aktivnostima za Amerikance Kancelarije za prevenciju bolesti i promovisanja zdravlja preporučuje da svi odrasli trebaju izbjegavati neaktivnost a za značajne zdravstvene koristi odrasli bi trebali vežbati najmanje 150 minuta nedeljno umerenog intenziteta ili 75 minuta nedeljno aerobne fizičke aktivnosti intenzivnog intenziteta. Aerobnu aktivnost treba izvoditi u epizodama od najmanje 10 minuta, a po mogućnosti je treba praktikovati tokom cele nedelje.

Pravila ponašanja

Poštovani(a),

od nas ovde se očekuje da poznajemo pravila lepog ponašanja na bazenima, kao i naturističkim/nudističkim plažama i skupovima u skladu sa opšte poznatim bontonom i zdravim i ekološkim principima.

Ipak, mišljenja smo da bi trebalo da sve nas podsetimo na nekoliko najvažnijih principa koji su opšte prihvaćeni širom sveta u naturističkim/nudističkim društvima:

 • Korišćenje prolaza između svlačionice i sale dozvoljeno je samo sa odećom;
 • Korišćenje sale je isključivo bez odeće, osim službenim licima i dežurnim radnicima ovog sportskog centra;
 • maloletnim licima ulaz i boravak na manifestaciji dozvoljen je samo uz pratnju punoletne osobe – pratioc maloletnog lica preuzima punu odgovornost za isto, što potvrđuje potpisom izjave na licu mesta pre ulaska u objekat;
 • budimo učtivi i tolerantni jedni prema drugima - pokažimo zašto naš pokret ima budućnost i ne dajmo povoda zlim jezicima da nas predstavljaju u lošem svetlu kada mi to svakako ne zaslužujemo;
 • fotografisanje i snimanje je zabranjeno u cilju zaštite privatnosti svake ovde prisutne osobe, ukoliko od nekog ne dobijete dozvolu da ga fotografišete ili snimite. Obavezna je pisana dozvola za eventualno objavljivanje takvih snimaka i fotografija u sredstvima javnog informisanja, na internetu i sl. Naravno, sve ovo ne važi ukoliko su objekti Vašeg snimanja i fotografisanja samo Vi i članovi Vaše porodice;
 • čuvajmo prostor oko nas čistim – isti delimo sa drugima iz naše grupe, ali i sa ostalim korisnicima objekta. Pokažimo da smo ekološki svesni i da zato naš pokret ima lepu perspektivu;
 • samo nago telo nije poziv na seksualni čin, pa bilo kakva seksualizacija nagog (golog) tela i neprimereno ponašanje pojedinca ili grupe koje se inače smatra neprimerenim i na bilo kom drugom javnom mestu, nije dozvoljeno ni na naturitičkim okupljanjima.

Pored opštih pravila na naurističkim skupovima neophodno je poštovati i pravila koja odnose na sportski centar:

 • obavezno je korišćenje peškira na spravama i strunjačama;
 • nije dozvonjeno korišćenje sprava bez prisustva u sali trenera / odgovornog lica;
 • izbegava se glasni razgovor.

 

Informativna služba Naturističke organizacije Srbije

Poslednji tekstovi

Susret naturista Južne Evrope 2024 - Portus, Španija Međunarodni događaji

18.02.2024.

Susret naturista Južne Evrope 2024 - Portus, Španija

XIV susret naturista Južne Evrope,održače se od subote 21. do nedelje 29. septembra 2024.…

Pročitaj više
Sportske igre Alpe-Adria 2024 u Istri, Hrvatska Međunarodni događaji

18.02.2024.

Sportske igre Alpe-Adria 2024 u Istri, Hrvatska

Solaris Camping Resort je odmaralište za naturiste i ljubitelje prirode. Smešten na jadranskoj…

Pročitaj više
Okupljanje mladih (ENY Spring Gathering) 2024 u Holandiji Međunarodni događaji

18.02.2024.

Okupljanje mladih (ENY Spring Gathering) 2024 u Holandiji

Ove godine idemo severno od Antverpena na INF-FNI Evropski naturistički omladinski skup od 9. do…

Pročitaj više
Naturističko odmaralište La Sorgente u miru brda Abruca, Italija Povoljnosti za članove

15.02.2024.

Naturističko odmaralište La Sorgente u miru brda Abruca, Italija

Opis: Sa zadovoljstvom predstavljamo La Sorgente, kao idealno mesto gde možete da provedete svoje…

Pročitaj više
Top