Naturistički Vrdnik

Naturistički Vrdnik

Sve je počelo pre dvanaest godina - nas nekoliko zaljubljenika u naturizam smo rešili da od srpske navike da sa prvim zracima sunca ljubitelji naturizma izmile iz svojih prebivališta i upijaju sunčeve zrake na nekoj od malobrojnih divljih ili poludivljih plaža i da sa tih plaža odu čim ti zraci oslabe i nestanu do sledeće sezone, ponudimo i druge sadržaje, koji bi mogli da ih privuku. Tada smo im, kao potpuno nov doživljaj, ponudili slobodu naturizma u zatvorenim bazenima i saunama. U početku, to je bilo neshvatljivo ali se u nekoliko sledećih godina lepo primilo među našim, a i građanima susednih zemalja. Zvuči gotovo neverovatno da smo i u tim godinama pronašli saradnike spremne da svoje bazene, velnes i spa centre otvore po par sati nedeljno i za nas. Kako je vreme prolazilo, bilo smo sve hrabriji i sve puniji ideja, pa smo tako naturiste odveli i na kuglanje i na stoni tenis, upoznali ih sa golom jogom i fitnesom i uveli ih, već posle samo godinu dana našeg postojanja, u svetsku naturističku porodicu preko punopravnog članstva u njoj. Stidljivo smo počeli i da učestvujemo u međunarodnim organizovanim aktivnostima. Gledali smo pomalo sa zavišću brojne naturističke centre koje imaju sve te veće evropske zemlje u kojima smo bili i maštali o tome kako bi lepo bilo da se takvo nešto može imati i u Srbiji. Doba Korone i zatvaranje prostora velnes i spa centara naterali su nas da naše naturiste odvedemo u prirodu, na neka nova jezera, u neke nove pustolovine. Ono što je bilo nezamislivo do skora, sad se jedno po jedno nizalo na našoj naturističkoj listi. Odveli smo ljude bez odeće i na planinarenje i na biciklističku vožnju i na plovidbu i to na takvim lokacijama naše prelepe Srbije, a i okoline, na kakvima je do skora biti go bilo nezamislivo. Sve to smo organizovali uz mnogo truda, mnogo pozitivne energije i uz veliku želju da sve to uspe. Nekako odjednom, počeli smo povremeno da se pojavljujemo i u medijima, nisu nas više gledali kao da smo sa druge planete i naturizam u Srbiji polako je naišao na prihvatanje ili, ako ne na prihvatanje, barem je sve to od zgražavanja prešlo na ignorisanje. Konačno, doživeli smo da više ne moramo samo mi da idemo da molimo da nas neko primi, nego su konačno pojedini savremeni i svesni menadžeri objekata počeli i nas da pozivaju da sarađujemo.

Sve to, kao uticajem neke kosmičke sile, vodilo je tome da ove godine, kao da smo baš tako i planirali, da na desetogodišnjicu od zvaničnog osnivanja Naturističke organizacije Srbije naturisti u Srbiji prvi put dobiju priliku da iskuse čari naturističkog centra u punom smislu te reči, gde se skineš kad dođeš i nemaš potrebu da se obučeš za svo vreme boravka u istom, osim baš ako ti je hladno. Ovo su nam omogućili vlasnici fantastičnog Apartmanskog kompleksa Sunčani Breg u Vrdniku, čija je vlasnica verovala u naturizam i bila hrabra da deo svojih kapaciteta ponudi naturistima. Na žalost, nismo imali mogućnosti da iskoristimo ceo mesec koji su nam nudili ali smo bar jedan vikend (od 4. do 6. Juna), za probu, mogli da ponudimo srskim i svim ostalim naturistima da iskuse neponovljivo naturističko iskustvo.

Centar je prelep, diskretan i izolovan, a poseduje sve potrebne sadržaje: tri bazena, dve saune, đakuzi, ležaljke, suncobrane, roštilj plac, kafić, fantastičnu prirodu i vrhunski smeštaj. Domaćin je izlazio svakoj našoj želji u susret i ovim putem želimo da se javno zahvalimo na pruženom gostoprimstvu. Posebno nas raduje obostrana želja za nastavkom saradnje. Slobodno smemo da kažemo da je četrdesetak naturista tamo uživalo u svakom trenutku. Ponosni smo na to da je zavladala jedna fenomenalna atmosfera, iako je pored petnaestak standardnih članova NOS, bilo barem još toliko ljudi koji su prvi put učestvovali na nekom našem skupu ali su se brzo uklopili.

Pošto bi bilo nekorektno, da mi, kao organizatori, pričamo o tome kako nam je bilo, neka nešto o tome kažu i učesnici. U nastavku možete pročitati komentare (stvarno nismo primili ni jedan negativan), koje su nam poslali neki od njih…

Evo ja prvi da pohvalim organizatore za divno proveden vikend.

Poštovani, supruga i ja smo oduševljeni boravkom na Fruškoj Gori u organizaciji NOS-a. Sve je bilo besprekorno organizovano, od urednog i čistiog apartmana, preko wellness objekta, do bazena. Apartmani, ušuškani na obroku Fruške Gore omogućili su nam da provedemo predivan vikend u opuštaju i druženju. Jedina zamerka je rana obaveza napuštanja objekta što ćete, nadamo se, u sledećem viđenju uspeti ispraviti. Još jednom sve pohvale na objekat, organizaciju i društvo. Hvala i do skorog, novog viđenja.

Evo, prošlo je par dana i slegli su se utisci od Vrdnika. Veliko hvala za organizaciju i taj događaj uopšte. Bilo je toliko lepo da ne mogu rečima opisati, a i vreme nas je baš poslužilo.

Svaka vam čast. Zalaganje koje svi vi iz tima preuzimate je vanljudsko, a rezultat svega toga je ono čemu svi težimo - sloboda, slobodan duh bez predrasuda, spoj čoveka i prirode koji se vremenom izgubio.
Samo to sam hteo da kažem. Od mene - sve pohvale!
U nadi da će uskoro biti još takvih događaja, ostajte mi pozdravljeni!
V. M.

Inače, ja sam svima sa kojima sa u kontaktu iz Royala, a koji nisu sad bili ispričao kako je bilo divno i izazvao im osećanje žaljenja što nisu uspeli da dođu

Informativna služba Naturističke organizacije Srbije

Srodni tekstovi

19.07.2021.

Gostovanje predsednika NOS-a u jutarnjem programu "Probudi se" televizije NOVA S

Predsednik Naturističke organizacije Srbije Goran Filipović gostovao je 18. jula…

Pročitaj više

18.06.2021.

Gostovanje predsednika NOS-a u jutarnjem programu TV K1

Predsednik Naturističke organizacije Srbije Goran Filipović gostovao je 13. juna…

Pročitaj više

20.10.2020.

Naturizam, njegov karakter i svet oko njega

U ovom predapokaliptičnom dobu, kako bi neki opisali vreme u kome živimo, sasvim…

Pročitaj više

05.10.2020.

Srpski naturisti u doba koronavirusa

U vreme kada naturizam još uvek nije tema o kojoj svi rado i otvoreno govore,…

Pročitaj više

Poslednji tekstovi

I prvog dana nove godine radi naturistički spa Novosti

27.12.2021.

I prvog dana nove godine radi naturistički spa

Postoji li bolji način od započinjanja nove godine od početka u naturističkom stilu?…

Pročitaj više
Želimo Vam srećne božićne i novogodišnje praznike Novosti

17.12.2021.

Želimo Vam srećne božićne i novogodišnje praznike

Svim članovima, prijateljima, saradnicima, poslovnim partnerima i svim naturistima…

Pročitaj više
Naturistički doček Nove godine 2022 Nacionanlni događaji

25.11.2021.

Naturistički doček Nove godine 2022

Predstavljamo doček Nove godine 31.12.2021. ultimativno naturističko iskustvo. Samo…

Pročitaj više
Evropski skup EuNat 2022. godine održava se u Beogradu Međunarodni događaji

25.11.2021.

Evropski skup EuNat 2022. godine održava se u Beogradu

Glavni grad Srbije, Beograd, u februaru 2022. godine biće domaćin delegatima i gostima…

Pročitaj više
Top