Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria IV

Oznake alpe-adria solaris hrvatska kamp sport nudizam naturizam


Mala četa je osvetlala obraz i srećno se vratila kući

Konačno, u petak i subotu, vreme se prolepšalo i upekla je zvezda. Uslovi su idealni za odmor i relaksaciju ali tu su planirana takmičenja, ona koja su odložena, kao i ona koja bi trebalo da budu danas. Naša delegacija je uzela učešća i u organizovanju i u takmičenju. Organizovali smo odbojku na pesku, a kao deo toga, zbog izostanka stručnih sudija, morali smo i da sudimo i da glumimo semafor. Posle tri sata učenja pravila i propozicija zahvaljujući svemoćnom internetu bili smo potkovani dovoljno da sprovedemo takmičenje bez pritužbi takmičara. Ruku na srce – ovo naše, kao i sva druga takmičenja ovde organizovana, bilo je puno zdravog duha, sportskog ferpleja i zezanja, tako da za primedbama bilo koje vrste i nije bilo potrebe. Ipak smo svi mi rekreativci, neki manje, neki više, ali na kraju se sve lepo završilo.

Sumirajući sve postignute rezultate mogu da kažem da su naša četiri člana dostojno zastupala NOS i Srbiju na ovim susretima. Plasman ovde uopšte i nije bio bitan jer ovo su bili jubilarni 50. susreti, pa je sve i bilo u duhu jubileja: tri druga mesta - šah, muški kros i odbojka za muškarce (gde su naša dva igrača igrala sa četiri suigrača iz Slovenije) i dva treća mesta - u stonom tenisu dubl mešovito i pojedinačno muški. Za četiri takmičara više nego dobro.

Na kraju, na svečanoj večeri, uručili smo zahvalnice za pomoć razvoju Naturističke organizacije Srbije, koje su bile dodeljene prošle godine na našoj Skupštini, kao i mali prigodan poklon sa naše strane organizatorima INF – FNI za organizaciju i naše učešće na Manifestaciji Alpe-Adria. Kao predivnu uspomenu od strane organizatora svaki učesnik je dobio lepu zlatnu medalju za učešće na 50. Susretima Alpe-Adria.

Iskoristili smo priliku da se sastanemo i sa direktorom Solarisa i razgovaramo o nekoj budućoj saradnji između njih i nas i, mogu reći da postoje interesi sa obe strane da ta saradnja bude ostvarena. Dobili smo veliku količinu propagandnog materijala, a ponuđeno nam je da, ako dolazimo kolektivno, možemo da ostvarimo i dodatni popust u njihovom resortu. Isto tako počeli smo i razgovore o vidovima reklamiranja ovog predivnog resorta na našem sajtu. S obzirom na iskustva naše male delegacije sa celokupnim aranžmanom, koji je prošao bez i jednog incidenta, mislimo da je ovo početak jedne lepe saradnje, kao i da će logična posledica svega ovoga biti veći broj naturista iz Srbije koji će želeti da dođu u Solaris.

Najbolji i najzabavniji doživljaj ovogodišnjih Susreta je završno veče, čiji je prvi deo bio gala večera i formalna podela priznanja, a zatim su sledila četiri sata najlepše zabave uz bend na terasi restorana. Svirka je bila odlična - mogli su da se čuju na početku svi mogući hitovi strane muzike, a onda, kada je bilo jasno da na zabavi ostaju samo srbi, slovenci i poneki hrabriji stranac (kao što su, recimo, španci), bend je udario po starim hitovima ex YU i zabava je bila na vrhuncu. U plesu, pevanju i druženju prebrzo je došla i ponoć. Na žalost, sve je završeno mnogo ranije nego što su prisutni želeli, tako da smo svi po malo dobili sindrom pepeljuge.

Pakovanje i povratak kući. Odluka je pala da, kad smo već ovde, idemo da obiđemo i deo Dalmacije, a onda da odemo preko Like na Plitvice. Ovo nam je donelo neverovatno iskustvo sa predelima izuzetne lepote. Kao i svuda i ovde BG table nisu nikom smetale. Posle Plitvica usledio je povratak preko Karlovca, pa na auto put i dalje kući. Na granicu stižemo sat vremena pre ponoći, prelazimo bez ikakvih problema i oko ponoći naša Avantura se završava. Posle 1800km i osam dana, puni pozitivne energije, bacamo se na sledeće planirane NOS programe. Do novih aktivnosti, pozdravlja vas ekipa sa AA: Cana, Neša B, Neša F. i vaš reporter Goran.

Tekst: Goran; Slike: Neša B i Neša F, Cana i Goran

Komentari (0)

Srodni tekstovi

23.12.2023.

Međunarodno naturističko plivačko takmičenje po drugi put održano u Beogradu

Međunarodno plivačko takmičenje održano je drugu godinu zaredom u Beogradu početkom novembra. Bili smo oduševljeni što smo još jednom bili…

Pročitaj više

28.11.2023.

NOS na proslavi 70 godina međunarodne federacije naturista INF-FNI u Francuskoj

Članovi Naturističke organizacije Srbije ove godine  prisustvovali su prosli povodom 70 godina postojanja Svetske federacije naturista INF-FNI…

Pročitaj više

01.10.2023.

50 godina Ade Bojane i prve naturističke igre bez granica

Kako spojiti nespojivo, kako napraviti proslavu tuđeg jubileja i to iskoristiti kao priliku da se promoviše nova aktivnost na međunarodnoj…

Pročitaj više

04.09.2023.

Puls Srbije o naturizmu: Koncept nudizma i ugroženost na Kurir TV

Kurir TV u emisiji Puls Srbije 29. avgusta 2023. godine imala je prilog o naturizmu. Pored predsednika Naturističke organizacije Srbije Gorana…

Pročitaj više

Poslednji tekstovi

Veliki prolećni naturistički maskenbal u Beogradu "Pozdrav proleću" Nacionanlni događaji

29.02.2024.

Veliki prolećni naturistički maskenbal u Beogradu "Pozdrav proleću"

Pred vama je prvo izdanje naturističkog maskenbala u organizaciji Naturističke organizacije…

Pročitaj više
Organizujemo međunarodne naturističke Igre bez granice 2024 na Adi Bojani u Crnoj Gori Međunarodni događaji

25.02.2024.

Organizujemo međunarodne naturističke Igre bez granice 2024 na Adi Bojani u Crnoj Gori

Idemo da se igramo, naturistički naravno! Uz sunce, pesak i more, gotovo savršen spoj,…

Pročitaj više
Letujte u nudističkom naselju Ada Bojana (Crna Gora) sa popustom za članove NOS-a Povoljnosti za članove

24.02.2024.

Letujte u nudističkom naselju Ada Bojana (Crna Gora) sa popustom za članove NOS-a

Naturistička organizacija Srbije u saradnji sa partnerom nudističkim naseljem Ada Bojana iz…

Pročitaj više
Podrška Adi Bojani i poziv na potipisivanje peticije za proglašenje ekološko-naturističkim parkom Novosti

24.02.2024.

Podrška Adi Bojani i poziv na potipisivanje peticije za proglašenje ekološko-naturističkim parkom

Nesumnjivo najomiljenija destinacija srpskih naturista na verovatno jednoj od najlepših obala…

Pročitaj više
Top