Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria IV

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria IV

Mala četa je osvetlala obraz i srećno se vratila kući

Konačno, u petak i subotu, vreme se prolepšalo i upekla je zvezda. Uslovi su idealni za odmor i relaksaciju ali tu su planirana takmičenja, ona koja su odložena, kao i ona koja bi trebalo da budu danas. Naša delegacija je uzela učešća i u organizovanju i u takmičenju. Organizovali smo odbojku na pesku, a kao deo toga, zbog izostanka stručnih sudija, morali smo i da sudimo i da glumimo semafor. Posle tri sata učenja pravila i propozicija zahvaljujući svemoćnom internetu bili smo potkovani dovoljno da sprovedemo takmičenje bez pritužbi takmičara. Ruku na srce – ovo naše, kao i sva druga takmičenja ovde organizovana, bilo je puno zdravog duha, sportskog ferpleja i zezanja, tako da za primedbama bilo koje vrste i nije bilo potrebe. Ipak smo svi mi rekreativci, neki manje, neki više, ali na kraju se sve lepo završilo.

Sumirajući sve postignute rezultate mogu da kažem da su naša četiri člana dostojno zastupala NOS i Srbiju na ovim susretima. Plasman ovde uopšte i nije bio bitan jer ovo su bili jubilarni 50. susreti, pa je sve i bilo u duhu jubileja: tri druga mesta - šah, muški kros i odbojka za muškarce (gde su naša dva igrača igrala sa četiri suigrača iz Slovenije) i dva treća mesta - u stonom tenisu dubl mešovito i pojedinačno muški. Za četiri takmičara više nego dobro.

Na kraju, na svečanoj večeri, uručili smo zahvalnice za pomoć razvoju Naturističke organizacije Srbije, koje su bile dodeljene prošle godine na našoj Skupštini, kao i mali prigodan poklon sa naše strane organizatorima INF – FNI za organizaciju i naše učešće na Manifestaciji Alpe-Adria. Kao predivnu uspomenu od strane organizatora svaki učesnik je dobio lepu zlatnu medalju za učešće na 50. Susretima Alpe-Adria.

Iskoristili smo priliku da se sastanemo i sa direktorom Solarisa i razgovaramo o nekoj budućoj saradnji između njih i nas i, mogu reći da postoje interesi sa obe strane da ta saradnja bude ostvarena. Dobili smo veliku količinu propagandnog materijala, a ponuđeno nam je da, ako dolazimo kolektivno, možemo da ostvarimo i dodatni popust u njihovom resortu. Isto tako počeli smo i razgovore o vidovima reklamiranja ovog predivnog resorta na našem sajtu. S obzirom na iskustva naše male delegacije sa celokupnim aranžmanom, koji je prošao bez i jednog incidenta, mislimo da je ovo početak jedne lepe saradnje, kao i da će logična posledica svega ovoga biti veći broj naturista iz Srbije koji će želeti da dođu u Solaris.

Najbolji i najzabavniji doživljaj ovogodišnjih Susreta je završno veče, čiji je prvi deo bio gala večera i formalna podela priznanja, a zatim su sledila četiri sata najlepše zabave uz bend na terasi restorana. Svirka je bila odlična - mogli su da se čuju na početku svi mogući hitovi strane muzike, a onda, kada je bilo jasno da na zabavi ostaju samo srbi, slovenci i poneki hrabriji stranac (kao što su, recimo, španci), bend je udario po starim hitovima ex YU i zabava je bila na vrhuncu. U plesu, pevanju i druženju prebrzo je došla i ponoć. Na žalost, sve je završeno mnogo ranije nego što su prisutni želeli, tako da smo svi po malo dobili sindrom pepeljuge.

Pakovanje i povratak kući. Odluka je pala da, kad smo već ovde, idemo da obiđemo i deo Dalmacije, a onda da odemo preko Like na Plitvice. Ovo nam je donelo neverovatno iskustvo sa predelima izuzetne lepote. Kao i svuda i ovde BG table nisu nikom smetale. Posle Plitvica usledio je povratak preko Karlovca, pa na auto put i dalje kući. Na granicu stižemo sat vremena pre ponoći, prelazimo bez ikakvih problema i oko ponoći naša Avantura se završava. Posle 1800km i osam dana, puni pozitivne energije, bacamo se na sledeće planirane NOS programe. Do novih aktivnosti, pozdravlja vas ekipa sa AA: Cana, Neša B, Neša F. i vaš reporter Goran.

Tekst: Goran; Slike: Neša B i Neša F, Cana i Goran

Komentari (0)

Srodni tekstovi

09.06.2022.

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria III

DEO TREĆI – Igre mogu da počnu – Svečano…

Pročitaj više

08.06.2022.

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria II

DEO DRUGI – Čekajući početak takmičenja upoznajemo…

Pročitaj više

07.06.2022.

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria I

Naturisti Srbije su, uprkos veoma složenoj situaciji u ovom…

Pročitaj više

09.03.2022.

Predstavnici naturista evropskih zemalja na skupu u Beogradu

Nakon dve godine u vrtlogu epidemije korona virusa, jednog…

Pročitaj više

Poslednji tekstovi

Podrži srpski tim ili budi volonter organizacije evropskog plivačkog takmičenja u Beogradu 2022 Novosti

27.09.2022.

Podrži srpski tim ili budi volonter organizacije evropskog plivačkog takmičenja u Beogradu 2022

Ove godine održava se 50. Evropsko naturističko…

Pročitaj više
Budi deo srpskog tima na naturističkom plivačkom takmičenju Swimming Gala 2022 u Beogradu Novosti

25.09.2022.

Budi deo srpskog tima na naturističkom plivačkom takmičenju Swimming Gala 2022 u Beogradu

Ove godine održava se 50. Evropsko naturističko…

Pročitaj više
Beograd je domaćin međunarodnog naturističkog plivačkog takmičenja Swimming Gala 2022 Međunarodni događaji

03.09.2022.

Beograd je domaćin međunarodnog naturističkog plivačkog takmičenja Swimming Gala 2022

Sa ponosom i zadovoljstvom najavljujemo i organizujemo 50.…

Pročitaj više
Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria IV Blog

22.06.2022.

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria IV

Mala četa je osvetlala obraz i srećno se vratila kući …

Pročitaj više
Top