Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria III

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria III

DEO TREĆI – Igre mogu da počnu – Svečano otvaranje i zašto kiša ne da da se igramo

Znam kako se pomeraju figure, pa da nas bude više u šahu...

Četvrtak 9. jun 2022, dan koji smo željno iščekivali počeo je nimalo veselo, oblaci su se sastavili iznad Solarisa i lije kao iz kabla, ipak i to nas nije sprečilo da se, kako je planirano, u 10:00, okupimo u maloj sali restorana Solaris na zajedničkom sastanku svih predstavnika zemalja učesnika i sportskih referenata sa organizatorima i upravom kampa. Konstatujemo da je prijava relativno malo ali se nadamo da će i ostali posetioci kampa da uzmu učešća u takmičenjima. Srbija neočekivano dobija ulogu organizatora odbojke na pesku, Hrvatska preuzima kros, Slovenija odbojku i tako redom. Referent za sport INF-FNI, naša prijateljica Suka, vrlo je operativna i začas je podelila liste za pojedine discipline, organizovala na licu mesta prilagođavanje pravila učesnicima. Do 10:00 pristižu i ostali učesnici. Po skromnoj proceni vašeg reportera sakupilo se nešto oko 60-tak učesnika, Slovenija ih ima apsolutno najviše (oko 30), mađara je desetak, nas srba četvoro, hrvata troje, a tu je još i poneko iz Nemačke, Španije, Austrije, Luksemburga, sve u svemu, četa mala ali odabrana, prosek godina 40+ ali nema veze – svi smo dobre volje, tako da u srdačnoj atmosferi počinje svečano otvaranje. Pozdravljaju nas Direktor Solarisa, Predsednica INF – FNI Ivo Siglinde i gospodin Jerko Sladojev, kao doajen naturizma na hrvatskim prostorima. Posle pozdrava i želje da se sve nastavi u vedroj atmosferi, sledi mali koktel za sve učesnike, a zatim i iznenađenje – svi učesnici dobijaju neku vrstu memorijalnog peškira povodom 50 godina Alpe-Adria susreta. Kiša i dalje pada, pa se zato otkazuje početak nekih aktivnosti, koje se pomeraju za naredni dan. Mi, prijavljeni za šah, očas posla se dogovorismo da nama kiša ne može da pokvari priliku i, uz brzu promenu lokacije, pade prva šahovska partija. Naš skromni predstavnik reče:

- ajd’ nije problem, znam kako se pomeraju figure, daj da bude više učesnika. Prva partija, nažalost, završila se pobedom predstavnika Španije ali mogu da kažem da, s obzirom da je Ismael igrač koji ima zvaničnu šahovsku kategoriju, a ja totalni amater, prvih pola sata sam pružao junački otpor, što je na kraju pobednik prokomentarisao rečima: „Pa nije u redu, ti reče da znaš samo kako se pomeraju figure, a ovamo ozbiljno igraš...“, na šta ja uzvratih: „Ti si pobedio – znači ja samo znam kako se pomeraju figure...“. Ako Slovenački predstavnik sutra odustane od takmičenja, kao što je najavio, eto Srbiji prvi plasman – drugo mesto u šahu, ili će možda ipak biti treće?!... Kiša pada još jače i konačno se odustaje od svih ostalih aktivnosti, sve odlažemo za sutra nadajući se da će nas nebo pogledati i u petak biti bolje vreme, pa da igre konačno počnu.

Srodni tekstovi

18.03.2023.

Naturističko obeležavanje osmog marta

Ja sam svoju suprugu osmog marta uveče izveo u…

Pročitaj više

14.11.2022.

Beograd je u novembru bio domaćin 50. Swimming Gala plivačkog takmičenja

U Subotu 5. novembra održano je 50. Naturist Swimming Gala…

Pročitaj više

22.06.2022.

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria IV

Mala četa je osvetlala obraz i srećno se vratila…

Pročitaj više

08.06.2022.

Naturisti iz naturističke organizacije srbije na 50. Susretima Alpe-Adria II

DEO DRUGI – Čekajući početak takmičenja…

Pročitaj više

Poslednji tekstovi

Izmena režima korišćenja nudističke plaže na Adi Ciganliji 28.05.2023 povodom takmičenja 29. Beogradski triatlon Novosti

26.05.2023.

Izmena režima korišćenja nudističke plaže na Adi Ciganliji 28.05.2023 povodom takmičenja 29. Beogradski triatlon

Poštovani članovi i svi naturisti, Povodom…

Pročitaj više
Kraj zimske sezone 2022/23 u City Code Spa u Zemunu Novosti

25.05.2023.

Kraj zimske sezone 2022/23 u City Code Spa u Zemunu

Dragi članovi i prijatelji, Naturistički spa termini idu…

Pročitaj više
Obeležavamo 50 godina od osnivanja naturističkog kompleksa Ada Bojana u Crnoj Gori Međunarodni događaji

27.03.2023.

Obeležavamo 50 godina od osnivanja naturističkog kompleksa Ada Bojana u Crnoj Gori

POŠTOVANI PRIJATELJI NATURISTI Povodom proslave…

Pročitaj više
NOS i NK Neva obeležavaju 4. april - Dan studenata Promocije

27.03.2023.

NOS i NK Neva obeležavaju 4. april - Dan studenata

Naturistička organizacija Srbije i Naturistički klub Neva…

Pročitaj više
Top