Swimming Gala 2023 Beograd

Međunarodno naturističko plivačko takmičenje po drugi put održano u Beogradu

Oznake plivanje takmičenje bazen nudizam naturizam međunarodno FINA


Međunarodno plivačko takmičenje održano je drugu godinu zaredom u Beogradu početkom novembra. Bili smo oduševljeni što smo još jednom bili gosti Naturističke organizacije Srbije (NOS), čije su se organizacione veštine pokazale odličnim.

Međunarodno plivačko takmičenje je kulminacija naturističkog plivačkog takmičenja koje počinje na nivou federacije. Svaka zemlja obično održava svoje takmičenje u plivanju iz kojeg se bira tim koji će prisustvovati međunarodnoj gala svečanosti. Oni koji su se ove godine kvalifikovali bili su zaista srećni što su imali priliku da prisustvuju divnom događaju.

Predstavljeno je 14 zemalja. Pored 88 plivača, iz 11 saveza članica INF-FNI, bili su arbitri, tehničari, lekar, zvaničnici INF-FNI, organizacioni tim i ne manje od 29 navijača. Ukupno je bilo 153 učesnika.

Takmičenje je održano na bazenu 25. Maj SRC Milan Gale Muškatirović u Beogradu. Svi su bili impresionirani izuzetno sportskim i fer načinom na koji je takmičenje sprovedeno. Takmičenje je vodila uigrana ekipa Plivačkog saveza Beograda, Gradskog saveza plivačkih i FINA sudija.

S obzirom da je reč o naturističkoj manifestaciji, kako bi se i očekivalo, svi učesnici su nagi i tokom takmičenja i prilikom dodele medalja. Sveukupno, na takmičenju je pobedila Nemačka federacija, čiji je tim osvojio ukupno 61 medalju. Na drugom mestu je bila Italija, a na trećem Velika Britanija. Izvan bazena gosti su bili veoma dobro zbrinuti, od dolaska na aerodrom i tokom celog boravka.

U hotelu, Mona Plaza, napravljeni su aranžmani kako bi se omogućilo gostima da budu goli i između sobe i u hotelskom vellness centru. Ekskluzivno korišćenje trpezarije, u kojoj su se održavali obroci i drugi događaji, značilo je da su učesnici mogli, po želji (kao što su mnogi činili), da budu goli za vreme obroka i tokom svih dešavanja na programu – uključujući i tokom kviza, svečane večere, i posle večera. Gala žurka je bila savršen završetak takmičarskog dana.

U nedelju su organizovana dva obilaska grada. Jedna je pokrivala beogradsku Kalemegdansku tvrđavu i centralnu pešačku zonu grada, dok je druga išla gradskim prevozom kroz centar grada od Trga Republike preko Državne skupštine, Palate, nove železničke stanice, uže gradske obale, Muzeja Jugoslavije i Spomen-obeležje Kuća Cveća, gde se nalazi grob bivšeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita i njegove supruge.

Naturistička organizacija Srbije se zahvalila svim učesnicima. Ali iskrenu zahvalnost dugujemo NOS-u i njihovom predsedniku Goranu na odličnoj organizaciji događaja.

INF-FNI, Fokus

Komentari (0)

Srodni tekstovi

31.03.2024.

Naturistički Maskembal

Kao i mnogo puta do sada, vaša Naturistička organizacija Srbije ponovo iznenađuje novim projektima. U prošli petak 22. Marta simoblično na…

Pročitaj više

28.11.2023.

NOS na proslavi 70 godina međunarodne federacije naturista INF-FNI u Francuskoj

Članovi Naturističke organizacije Srbije ove godine  prisustvovali su prosli povodom 70 godina postojanja Svetske federacije naturista INF-FNI…

Pročitaj više

01.10.2023.

50 godina Ade Bojane i prve naturističke igre bez granica

Kako spojiti nespojivo, kako napraviti proslavu tuđeg jubileja i to iskoristiti kao priliku da se promoviše nova aktivnost na međunarodnoj…

Pročitaj više

04.09.2023.

Puls Srbije o naturizmu: Koncept nudizma i ugroženost na Kurir TV

Kurir TV u emisiji Puls Srbije 29. avgusta 2023. godine imala je prilog o naturizmu. Pored predsednika Naturističke organizacije Srbije Gorana…

Pročitaj više

Poslednji tekstovi

Zatvaramo zimsku sezonu 2023/24 u City Code Spa u Zemunu Novosti

17.05.2024.

Zatvaramo zimsku sezonu 2023/24 u City Code Spa u Zemunu

Dragi verni članovi i prijatelji, Redovni naturistički spa termini, sredom i subotom, nakon…

Pročitaj više
Raspored termina za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika Novosti

30.04.2024.

Raspored termina za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika

Obaveštavamo sve posetioce naturističkih spa termina sredom i subotom u centru City Code Spa u…

Pročitaj više
Naturistički Maskembal Blog

31.03.2024.

Naturistički Maskembal

Kao i mnogo puta do sada, vaša Naturistička organizacija Srbije ponovo iznenađuje novim…

Pročitaj više
Nove cene spa termina sredom i subotom u City Code Spa od 23. marta Novosti

16.03.2024.

Nove cene spa termina sredom i subotom u City Code Spa od 23. marta

Obaveštavamo sve posetioce naturističkih spa termina sredom i subotom u centru City Code Spa u…

Pročitaj više
Top