• 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Članstvo u nudističkim organizacijama u Srbiji i svetu
#1
Često sam se, tokom protekle  tri decenije, pitao o smislu „kategorije člana“ u određenim društvenim ustanovama u Jugoslaviji i Srbiji. Znajući da je slavni Radovan III bio „član biblioteke“ ne bih mogao da potvrdim da je članstvo u određenim socijalnim institucijama, u mom slučaju, ispunilo cilj.
U minulom vremenu bio sam član pionirske i nekih drugih organizacija koje više nisu aktivne u domaćem okruženju. Kao navijač Vojvodine, izvesno vreme, bio sam član Skupštine istomenog fudbalskog kluba. To je omogućilo da „biram i da budem biran“ čak i u rukovodstvo prvoligaša iz Novog Sada, ali...
Opredeljenje za nudizam omogućilo mi je da upoznam ljude koje do trenutka skidanja gaćica dolaskom na plažu nisam poznavao. O članstvu u organizaciji koja okuplja nudiste na plaži Kamenjar nisam razmišljao baš odmah po dolasku na golišavo kupanje. Međutim, učestali dolasci do Kamenjara moralno me je obavezalo da, uplatom na račun Naturističkog kluba „Kamenjar“ (koji održava peščanu plažu u Novom Sadu) ili češće direktnom distribucijom prijateljima iz rukovodstva NKK, postanem član pomenute organizacije.
Danas sam vlasnik članske karte udruženja građana, koje u Novom Sadu, brine o bezbednosti nudista u jedinoj uvali Dunava koja prima kupače „u Evinom i Adamovom kostimu“.
Ovaj kratak tekst o važnosti učlanjivanja i aktivnog učešća u radu naturističkih organizacija u Srbiji i inostranstvu dopunjujem informacijama o radu Naturističke organizacije Srbije sa sedištem u Beogradu. Okupljanja gologuzista na obalama Savskog jezera ima dugu tradiciju o čijoj istoriji traju istraživanja. Ipak, ono što današnji nudisti mogu da očekuju odnosi se ne samo na kupanje na „beogradskom moru“ već i učešćem u sjajno osmišljenoj manifestaciji koja se, na beogradskim bazenima, održava godinama unazad. Naturistička organizacija Srbije (NOS), kao punopravni član Međunarodne organizacije naturističkih federacija (International naturist federations, INF-FNI), omogućuje svojim članovima boravak u naturističkim centrima Evrope i vanevropskih zemalja sa značajnim popustom.
U doba čiji smo savremenici nudizam bi mogao da vrati snagu koju je imao u prošlosti i udruživanjem u društvene grupe i klubove na internetu o čemu je potrebno izvestiti u posebnom tekstu.


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
  Odgovori


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)