• 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razmišljanja o nudizmu
#1
Od trenutka kada sam se prvi put okupao na nudističkoj plaži često razmišljam o “golišavom svetu”. Zanima me gotovo sve što je u vezi sa nudistima: položaj plaža i higijena na njima, interesujem se za ljude koji su se odlučili za kupaće kostime “zamene” čestim nerazumevanjem okoline u kojoj žive i rade. Jedno od čestih pitanja koje sam postavljao prijateljima nudistima jeste kakav bi bio svet da na njemu postoje samo nudističke plaže ?
Ovaj tekst vam piše muški nudista koji je od pre pet godina definitivno opredeljen za dolaske na plaže na kojima vam neće pridikovati ako imate par kilograma više od “propisanog standarda”. Na kojima nećete imati potrebu da fascinirate okolinu svojim stajlingom i autfitom. Plaže, na kojima često nedostaju osnovni sanitarni uslovi, prepune su osoba koji su se davno odrekli komfora da bi(smo) dobili unutrašnji mir pri dodiru nagih tela sa morskim ili rečnim vodama. Na kupalištima ovoga tipa, istina je, nedostaju ljuljaške za decu i pompezni kafe barovi, ali postoje prilike kada možeš da pričaš sa prijateljima ili da ćutiš. Sjedinjen sa vodom i travkom dok iz tebe izlazi buka i bes žučne i žurne svakodnevice. I što je možda i najvažnije: suv si nepun minut nakon svakog ulaska i izlaska iz vode. Jednostavno, nepotrebni predmet zvan kupaće gaćice ne ograničava te prilikom kretanja i plivanja.
Ne bih mogao da kažem da su godine letovanja koje sam proveo u kupaćim gaćama promašene morske sezone. Naprotiv. Bilo je tu svega i svačega: druženja sa prijateljima, sedenja po kafićima, merkanja devojaka. Međutim, iz današnje perspektive mogu da potvrdim da sam tek na nudističkoj plaži osetio šta znači potpuno predavanje suncu i moru. Ranije, tokom odlaska među tekstilce bio bih zadovoljan kada, po povratka sa plaže, osetim delovanje tuša po svom golom telu. Danas, na nudističkoj plaži, ovaj efekat dodira između vode i nagosti je stalan i veoma produktivan za sve jer osećam(o) da smo uklonili prepreku koja je sprečavala potpuno uživanje u morskim talasima.
Ne bih mogao baš precizno da potvrdim, ali mi se čini da sam prve kupaće gaće dobio kao četvorogodišnjak. Dakle, punih 30 godina sam obilazio prodavnice u čijim sam uskim kabinama probao različite modele kostima. Tek pre nekoliko godina sam se definitivno odrekao vlažnih kupaćih kostima koji sam stekao svakodnevnim odlaskom na popularna kupališta na kojima je obavezna upotreba letnje opreme. Taj kostim nikako da se osuši! U vodi je mokar, kada iz mora izađem, takođe je prepun vode! Ako želiš da se osuši na tebi potrebno je da sačekaš i onda novi krug. Često te neko i (ne)namerno poprska…
Da nošenje kupaćih kostima nije neminovnost saznao sam na Šolti u društvu prijateljice Dušane. Ipak, tada se nisam osmelio da se, poput nje, okupam golišav. Čekao sam i čekao, kvaseći kostim iz godine u godinu. Tada nisam mogao da znam onoga čemu sada svedočim: kupanje kao od majke rođenom stvara više pozitivne energije nego sunčanje u kostimu. Vidim to i osećam po svom samopouzdanju nakon boravka na kupalištima za osobe koje ne koriste markirane, a suvišne delove odeće.
Zamorne rituale kupovine i probanja garderobe za letovanje sam definitivno ostavio iza sebe. Danas se čudim hiljadama tekstilnih kupača koji, iz dana u dan, kvase kupaće kostime kada god dođu u dodir sa vodom. Mi nudisti osećamo vibracije tela koja stižu u morske i rečne vode bez nefleksibilnih tekstilnih predmeta koji žuljaju, koji, na kraju krajeva, dosta i koštaju.
Pružajući vam odgovor na pitanje koji sam postavio na početku ovog teksta zalažem se za istovremeno postojanje tekstilnih i nudističkih plaža širom sveta. Sasvim je druga stvar što, po mom skromnom mišljenju, tekstilci nisu u prilici da osete, za razliku od nudista, svu lepotu sjedinjavanja čoveka i prirode.

Nudističke plaže su ukras ovog sveta.
  Odgovori


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)